top of page

Actueel

Nieuwe stadsappartementen

30 juni 2015

sv|AA gaat binnenkort starten met de planvoorbereiding ver(nieuw)bouw van drie 

3 kamer-appartementen boven de Coffee Company aan het Noordeinde.

Verwachte oplevering medio 2016.

 

Het wonen is georiënteerd aan het Noordeinde met zicht op de Waalse kerk. 

Aan de zijde van de Molenstraat bevinden zich de bad-en slaapkamers. 

De slaapkamers worden acoustisch geïsoleerd. 

 

Het wonen en koken is als een soort kamers ensuite vormgegeven. 

De gevelopeningen grenzend aan de eetkeukens worden als frans balkon uitgevoerd. 

Door de ligging op het zuiden ontstaan goede bezonde binnenplekken.

 

 

 

Nieuwe winkel Modemerk Zadig & Voltaire in de Hoogstraat

2 februari 2015

De Hoogstraat wordt ook wel de 'P.C. Hooftstraat van Den Haag’ genoemd. De A1-locatie laat de op na sterkste groei in tophuur laat zien (per m2 vvo per jaar). Er is relatief veel animo bij met name internationale retailers om zich in deze winkelstraat te vestigen.

 

In de Hoogstraat zitten al Hugo Boss, Massimo Dutti, Karen Millen, Tommy Hilfiger, Claudia Sträter, Michael Kors, Scotch & Soda, Oger en Zara Home.

 

sv|AA heeft in deze winkelstraat recent de nieuwe winkel van Credo Mannenmode ontworpen. Het betreft een combinatie van verbouw van het voorhuis en nieuwbouw van het achterhuis. Daarnaast is de 1e verdieping van het voorhuis betrokken bij de winkel. Oud en nieuw worden verbonden met een fraaie glaskap bestaande uit dunne stalen kokervormige gevouwen liggers, 

waaronder een slank vormgegeven trappenhuis, die alle winkelniveau's met elkaar verbindt. Bijzonder is de iets terugliggende vinnen-hardglazen voorgevel over 2 lagen. De historiese 3-deling van de gevelopeningen is voor de hardglazen pui gehandhaafd

 

Tegenover deze winkel van Credo Mannenmode heeft modemerk Zadig & Voltaire op 1 februari een winkel van 430 m2 gehuurd. Tot eind 2014 was in dit monumentale winkelpand 80 jaar lang de oosterse tapijtenzaak Con & Verdonck gevestigd.

 

Het is pas de tweede vestiging van het Franse lifestyle fashionmerk in Nederland. KroesePaternotte heeft namens de particuliere eigenaar bemiddeld in de verhuur. Zadig & Voltaire heeft meer dan 300 winkels in vijftig landen. Het merk verkoopt kleding en accessoires voor dames en heren.

Sinds 2009 is er een mono-brandstore in de PC Hooftstraat in Amsterdam. Ook is het merk verkrijgbaar bij De Bijenkorf in Amsterdam. Zadig & Voltaire vestigt zich in het hart van het Hofkwartier, een van de oudste en meest oorspronkelijke wijken van Den Haag.

 

Een schitterend 2015

1 januari 2015

Een in alle opzichten voorspoedig 2015,

waarin we open staan voor nieuwe uitdagingen en samenwerkingen zowel voor onze bekende en mogelijk nieuwe relaties. 

 

''Space and light and order. Those are the things that men need just as much as they need bread or a place to sleep.''

 

Le Corbusier

Mobiele website

29 november 2014

sv|AA heeft nu ook een mobiele website. 

Als u onze website - www.svaa.eu - bezoekt op een smartphone, dan komt u uit op onze mobiele website.

 

De vormgeving en navigatie zijn geoptimaliseerd voor kleinere beeldschermen. De teksten zijn beter leesbaar en de foto's kunnen schermvullend bekeken worden. De mobiele website is snel, soepel en gebruiksvriendelijk.

 

Het is ook mogelijk om ons direct te bellen vanuit de mobiele website. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Internationale Passiefhuis Dagen 2014

26 oktober 2014

Wilt u energie neutraal gaan wonen? Heeft u Interesse in een aangenaam binnenklimaat met stille installatie en lage energiekosten? Van 7 tot en met 9 november staan in Nederland ruim 20 deuren open van passief gebouwde en gerenoveerde gebouwen. Neem een kijkje en luister naar de ervaringen (en inspiratie) van bewoners.

 

Vanaf eind 2020 is energieneutraal bouwen in Europa de norm, om de vraag naar fossiele energie te verminderen en schonere leefomgeving te creeën.

 

 

Passieve gebouwen zijn ademend. Door een speciale ventilatie-installatie wordt even veel frisse lucht ingebracht als vuile lucht wordt afgezogen. Er zijn meer voordelen. Een passief gebouw wordt op het zuiden georiënteerd. De zuid oriëntatie maakt benutting van gratis zonnewarmte in het stookseizoen mogelijk. 

 

Als u energieneutraal wilt gaan wonen met een aangenaam binnenklimaat met stille installatie en lage energiekosten, dan is de passiefhuis bouwmethode iets voor u. Met deze bouwmethode wordt de hoogste standaard bereikt op het gebied van gezond wonen. Het is bovendien betaalbaar, duurzaam, comfortabel energie-efficient. 

Regels uitbouw versimpeld per 1 november

27 september 2014

Het wordt eenvoudiger om iets aan of bij een huis te bouwen, bijvoorbeeld in de achtertuin. De ministers Schultz en Blok versoepelen de regels per 1 november. Bewoners en bedrijven kunnen vanaf dat moment eenvoudiger aan- of uitbouwen, bijgebouwen plaatsen of andere kleine bouwwerken aan de achterkant van een woning of ander hoofdgebouw neerzetten. Het vergunningvrij vergroten van het hoofdgebouw wordt bijvoorbeeld uitgebreid van 2,5 naar 4 meter.

 

Ook wordt het mogelijk in de achtertuin een woning voor mantelzorg neer te zetten. Daarnaast is er een andere belangrijke verandering: de korte (reguliere) procedure  van acht weken (in plaats van zes maanden) gaat vaker gelden voor de omgevingsvergunning om af te wijken van het bestemmingsplan. Het uitgangspunt van de nieuwe regels is dat er "weer wat wordt weggehakt in het ingewikkelde woud van regels, procedures en loketten". 

 

Tuinhuis bij villa (rijksmonument, 1870) opgeleverd

21 september 2014

sv|AA heeft een villa in eclectische stijl (rijksmonument) gelegen in het van Stolkpark - Den Haag ingrijpend verbouwd en vernieuwd met behoud van het monumentale karakter. 

 

Deze verbouwing bestond uit het volwaardig doorzetten van het trappenhuis 

naar het souterrain met inachtneming van de bestaande structuur, het volledig 

geschikt maken van het souterrain voor bewoning, een uitgebreide gevelrestauratie en aanpassingen in het interieur van de verdiepingen. De laatste fase van deze vernieuwing betrof het realiseren van een tuinhuis. Naast bergruimte beschikt dit tuinhuis ook over een aanrecht, koelkast en comfortabele zithoek. Bij de villa is tevens een wijnkelder gerealiseerd, ook deze wijnkelder is deze week opgeleverd. 

Lage BTW tarief voor verbouwingen / renovatie blijft langer

17 september 2014

 

Het lage btw-tarief van 6 procent op arbeidskosten bij verbouwing of renovatie van bestaande woningen wordt met een half jaar verlengd. Deze maatregel zou aan het eind van dit jaar stoppen. Op Prinsjesdag is bevestigd dat de maatregel is verlengd tot 1 juli 2015. Hierbij moet het gaan om een woning die ouder is dan twee jaar. Nieuwe woningen komen dus niet in aanmerking voor deze regeling. 

 

Het verbouwen en herstellen van woningen ouder dan 2 jaar valt tijdelijk onder het 6%-tarief. Het 6%-tarief geldt alleen voor werkzaamheden die worden afgerond in de periode van 1 maart 2013 tot 1 januari 2015. Onder verbouwings- en herstelwerkzaamheden wordt verstaan: het vergroten, vernieuwen, aanpassen, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning.

 

Deze tijdelijke maatregel geldt ook voor:

 

  • Het ontwerpen en vervaardigen van bouwtekeningen door architecten (die ook de renovatie van de woning begeleiden)

 

  • De arbeidskosten van hoveniers voor het aanleggen en onderhouden van tuinen die behoren bij woningen die ouder zijn dan 2 jaar.

 

  • De arbeidskosten van de in opdracht van de opdrachtgever op maat gemaakte goederen die een onderdeel gaan vormen van de woning. Dit geldt zowel voor de op locatie gemaakte goederen als de in het eigen bedrijf gemaakte goederen.

 

 

Artikel ArchitectuurNL over nieuwe Credo winkel

25 augustus 2014

ArchitectuurNL laat zien welke ontwikkelingen architectuur in deze tijd doormaakt. Het schetst de veranderende rol, functie en werkwijze van Nederlandse architecten en wil een bron van inspiratie zijn. 

 

Op ArchitectuurNL staat een uitgebreid artikel over de nieuwe Credo winkel aan de Hoogstraat 27 - Den Haag. sv|AA heeft dit winkelpand verbouwd en uitgebreid. Het betreft een combinatie van ver(nieuw)bouw van het voorhuis en een volledig nieuw gebouwd achterhuis.

 

''Op de begane grond en verdieping van het voorhuis, het souterrain en de entresol is 340 m2 winkeloppervlakte gecreëerd. De voorbouw is volledig gestript en in de kelder en op de 3e verdieping van het woonhuis zijn magazijnen gevestigd. In de straat-en achtergevel van het voorhuis zijn immense stalen portalen aangebracht om ruimtelijke openingen te creëren.

 

De volglas gevel is uitgevoerd door Octatube Delft. De verbinding tussen voor en achterhuis is verbonden met een glazen kap met stalen liggers. Het doorlopende gebogen trappenhuis onder het glazen dak verbindt de winkellagen. Het lichte en rustige interieur zorgt voor een bijzondere uitstraling.

 

De uitstraling van de winkelgevel is in de avond spectaculair, omdat de glazen gevel met kunstlicht is aangelicht en een doorkijkje geeft in de winkel.''

 

’s werelds duurzaamste rijtjeshuis wordt 25 augustus geopend

23 augustus 2014

Hoe kunnen we bestaande steden grootschalig verduurzamen en bewoners meer bewust maken van hun energiegebruik? Studenten van de TU Delft hebben een realistisch en innovatief concept ontwikkeld, ze hebben een soort tweede huid om het bestaande Hollandse rijtjeshuis ontworpen. Die huid bestaat uit een isolatielaag en een glasconstructie met zonnepanelen (aan de zonnezijde van het huis) die om het huis heen gebouwd kan worden. Zo wordt de woning energieneutraal gemaakt. Door deze aanpassingen kan dit huis helemaal op zonne-energie draaien. 

 

Dit concept zorgt ervoor dat de bewoners van hun eigen opgewekte zonne-energie kunnen leven en dat hun leefruimte vergroot wordt. Een mooi praktijkvoorbeeld van een comfortabele  energiezuinige woning. Het concept heet Prêt-à-Loger.

 

In Nederland zijn 1,4 miljoen vergelijkbare woningen die op deze wijze van eigen energie kunnen worden voorzien. De studenten uit Delft willen met Prêt-à-Loger laten zien hoe een gewoon en typisch Nederlands rijtjeshuis energieneutraal kan worden.

 

Prêt-à-Loger won deze zomer de derde prijs voor Duurzaamheid tijdens de Solar Decathlon in het Franse Versailles: de Olympische Spelen van de duurzame bouw.

Het studententeam en de betrokken wetenschappers onderzoeken nu samen met de partners van het project op welke manier het concept op grote schaal kan worden toegepast.

Het huis staat in The Green Village en zal daar gebruikt worden als proeflocatie voor het verbeteren van het binnenmilieu in huizen en de verdere ontwikkeling van bijvoorbeeld gebouwinstallaties en zonnecellen.

 

Prêt-à-Loger, ’s werelds duurzaamste rijtjeshuis,  wordt op 25 augustus aanstaande geopend op de campus van de TU Delft door minister Stef Blok. Tussen 12.00 en 16.00 staat het huis open voor bezichtiging.

 

Versoepeling van het welstandsbeleid in Groningen

18 augustus 2014

Welstandszorg staat voor een beleid dat gemeenten in Nederland voeren om te sturen op de architectonische kwaliteit van bouwplannen. Een bouwplan wordt op architectonische aspecten beoordeeld. Deze beoordeling wordt gedaan door een onafhankelijke commisie: de welstandcommisie. Zo'n commisie bestaat uit architecten en bouwkundigen en toetst traditioneel bouwvoorstellen aan de welstand regels van een gemeente (vast gelegd in de zogenaamde welstandsnota). 
 
Deze commisie bekijkt in welke mate een bouwplan architectonisch past in de omgeving. Bij de beoordeling kijkt de commisie naar de vorm- en kleurgeving en materiaalgebruik maar ook naar de afmetingen van het ontworpen gebouw en of het ontwerp past in de omgeving.
 
Gemeenten hoeven bouwvoorstellen sinds 2013 niet langer verplicht door een welstandscommissie te laten toetsen.
Gemeenten experimenteren daarom met nieuwe vormen van welstandstoetsing, in sommigen gemeenten wordt het zelfs volledig afgeschaft. Eindhoven is, op het centrum en enkele locaties na, volledig welstandsvrij. 
 
Ook in Groningen gaat de welstandstoetsing nu veranderen.
De welstandscommissie maakt daar nu plaats voor welstandstoetsing door gemeente-ambtenaren. Het college wil dat vanaf 1 oktober het 'Atelier Stadsbouwmeester' het werk van de welstandscommissie overneemt. Dit betekent een versoepeling van het welstandsbeleid.
 
Een team gespecialiseerde welstandstoetsers zal onder leiding van de stadsbouwmeester een bijzondere, zelfstandige positie in de gemeentelijke organisatie krijgen. De onafhankelijkheid en deskundigheid blijven gewaarborgd en de kosten van de welstandstoetsing zullen naar verwachting dalen.
 

Prêt-à-Loger wint de derde prijs Solar Decathlon 2014.

14 juli 2014

Met de inzending Prêt-à-Loger, Home with a skin, heeft de TU Delft de derde prijs gewonnen van de Solar Decathlon 2014. Deze ‘Olympische Spelen van de duurzame bouw’ vonden de afgelopen twee weken plaats in Versailles.

 

De studenten hebben een soort tweede huid om het bestaande Hollandse rijtjeshuis ontworpen. Die huid bestaat uit een isolatielaag en een glasconstructie met zonnepanelen (aan de zonnezijde van het huis) die om het huis heen gebouwd kan worden. Zo wordt de woning energieneutraal gemaakt. Door deze aanpassingen kan dit huis helemaal op zonne-energie draaien. 

 

Dit concept zorgt ervoor dat de bewoners van hun eigen opgewekte zonne-energie kunnen leven en dat hun leefruimte vergroot wordt. Een mooi praktijkvoorbeeld van een comfortabele  energiezuinige woning. 

19 juni 2014 - Launch Day Yes!Delft

10 juni 2014

 

YES!Delft is een high-tech ondernemerscentrum met een duidelijke missie: het bouwen van de toonaangevende bedrijven van morgen. 

Yes!Delft inspireert studenten, professionals en wetenschappers bij hun eerste stappen om ondernemer te worden. Het biedt hen de nodige ondersteuning om hun onderneming tot een succes te maken. 

Meer dan honderd bedrijven zijn begonnen onder de vleugels van YES! Delft, succesverhalen zoals Epyon Power, Senz Umbrellas, Ephicas en Ampelmann Operations. 

Bedrijven die een verschil kunnen maken en een bijzondere waarde hebben voor de economie en de maatschappij. 

 

Op 19 juni 2014 organiseert Yes!Delft een Launch Day. Het is het moment om de nieuwste start-ups te ontmoeten en de nieuwste ideeën te zien en te beluisteren. 

Op Launch Day zullen 9 teams hun innovaties presenteren. Soms zijn het innovaties die je niet voor mogelijk hebt geacht, soms is het de oplossing voor een probleem waarvan je niet eens wist dat het bestond. Kortom: een inspirerende dag. 

 

 

 

Winkel Credo Mannenmode ingezonden voor Daylight Award

2 juni 2014

De Daylight Award is een tweejaarlijkse kwaliteitsprijs voor utiliteits- en woningbouwprojecten in Nederland waarin een optimum bereikt is tussen daglichttoetreding, de toepassing van kunstlicht en het overige gebouwontwerp.

 

De Daylight Award is in 2008 voor het eerst uitgereikt. Zij is in het leven geroepen om architecten en opdrachtgevers te belonen voor hun getoonde daglichtambitie en anderen te inspireren met bijzondere en goede voorbeelden van uitmuntende daglichtarchitectuur.

 

Tijdens de inzendtermijn kunnen architecten, opdrachtgevers, bouwfysici, projectontwikkelaars en adviesbureaus potentiële projecten aandragen voor de Award. De uitreiking vindt plaats tijdens het congres Licht 2014.

 

sv|AA heeft de nieuwe Credo mannenmode winkel in de Hoogstraat in Den Haag ingezonden voor de Daylight Award. 

 

Het betreft hier een verbouwing en uitbreiding winkelpand Hoogstraat 27 te Den Haag. Het betreft een combinatie van ver(nieuw)bouw van het voorhuis en een volledig nieuw gebouwd achterhuis.

 

De ambitie was om met veel daglichttoetreding een uitnodigend klimaat te creëren. De klanten lopen als het ware het “daglicht” tegemoet en worden diep het pand “ingetrokken”. Een prettig verblijfsomgeving in een diep pand kan je o.i. alleen oplossen door een overmaat van daglicht.

 

Dag van de bouw

16 mei 2014

Op zaterdag 24 mei 2014 kan iedereen een kijkje achter de hekken van een bouwlocatie nemen. Leden van Bouwend Nederland stellen kleine en grote bouw- en infraprojecten open voor het publiek. Zoals wegen, spoor- en vaarwegen, woningen en woonwijken, winkelcentra, kantoorpanden, zorg- en sport accommodaties en scholen. De diversiteit laat zien hoe belangrijk de sector is rond kernwaarden als wonen, werken, mobiliteit, recreatie en milieu. Elke locatie is gratis te bezoeken. Het groeiende aantal bezoekers (115.000 in 2012 en 125.000 in 2013) toont aan dat de dag in een grote behoefte voorziet.

 

''De winkel is een architectonische prestatie.''

7 april, 2014

The Local Expat is de eerste maandelijkse gepubliceerde krant om de grote groep expats in en rond Den Haag Nederlands nieuws in hun eigen taal te brengen. De Local Expat kranten worden op grote schaal verspreid onder een specifieke groep van expats in Den Haag en Wassenaar.

 

The Local Expat heeft in de laatste editie een lovend artikel geschreven over de nieuwe Credo winkel die door sv|AA is ontworpen. 

Zo schrijft The Local Expat dat het een ware belevenis is ongekend in Nederland om te winkelen in zo'n mooi gebouw. 

 

De krant is onder de indruk van de vier zwevende vloeren en het glazen plafond: ''The store itself is an architectural feat with four floating floors and a glass ceiling.

De indrukwekkende en sierlijke trap die leidt naar de ' zwevende vloer ' is volgens de local expat een echte eye - catcher . Daar voegt de krant aan toe: ''An enormous skylight floods the space with natural light - an absolute pleasure to experience.''

 

Het artikel sluit af met een zin die alles mooi samenvat: ''One step in the world of Credo, feels like a step into the future.''

 

Credo Hoogstraat feestelijk geopend

14 maart, 2014

Toonaangevend op het gebied van de meest modieuze mannen merken is Credo leidend als multibrand store binnen het hogere segment. De winkel is gevestigd in de Hoogstraat te Den Haag omringt door vele luxueuze winkels. Credo brengt mode van internationaal hoogstaand niveau.

 

sv|AA heeft de nieuwe winkel vormgegeven.

Het betreft hier een combinatie van verbouw van het voorhuis en nieuwbouw van het achterhuis. Daarnaast is de 1e verdieping van voorhuis betrokken bij de winkel. Oud en nieuw worden verbonden met fraaie glaskap bestaande uit stalen gevouwen liggers zonder dwarsverbindingen.

 

 

Totaal is er ca 380 m² winkeloppervlakte gecreëerd. Op de 2e-en 3e verdieping bevinden zich de ruimten voor kantoor, personeel en magazijn. Het winkel-interieurontwerp is van Jacques Elkhuizen van EAM Bouwadvies Leidschendam.

 

 

 

 

 

sv|AA op Pinterest

1 februari, 2014

Volg sv|AA nu ook op Pinterest. Naast foto's van projecten zijn ook foto's te zien die inspireren en verwonderen. Een Pinterest pagina met architectuur, kunst en cultuur.

 

Pinterest is een virtueel prikbord waarop gebruikers afbeeldingen en video’s kunnen verzamelen en delen. Dit kan direct vanaf het internet, maar de gebruiker kan ook zelf afbeeldingen of video’s uploaden.

 

Daarnaast kun je op Pinterest borden en pins van anderen bekijken om inspiratie op te doen of op de hoogte te blijven van uiteenlopende onderwerpen. De missie van Pinterest is om iedereen ter wereld te verbinden met “dingen” die ze interessant vinden.

Verbouwing Noordwijkstraat afgerond

27 januari 2014, 2014

De verbouwing van de woning aan de Noordwijkstraat in Scheveningen is afgerond.

 

Het betrof een omvangrijke interne verbouwing op 2 niveaus. Hierbij zijn belangrijke details volledig teruggebracht. De functie van beide verdiepingen is omgewisseld. Kamers ensuite op de 1e verdieping nu met woonkamer voor en eetkeuken achter aan het terras. Slaapkamer en badkamer zijn na de verbouwing op de begane grond.

1e fase verbouwing Villa Louise afgerond

7 januari, 2014

Villa Louise (Rijksmonument) gelegen in het van Stolkpark is ingrijpend verbouwd en vernieuwd met behoud van het monumentale karakter.

Deze verbouwing bestond uit het volwaardig doorzetten van het trappenhuis naar het souterain, het volledig geschikt maken van het souterrain voor bewoning, een uitgebreide gevelrestauratie, aanpassingen in het interieur bovenhuis, vernieuwing en uitbreiding terras/veranda aan de tuinzijde bel-etage en het realiseren van een tuinhuis.

 

De diverse vaste kasten en de keukeninrichting zijn uitgevoerd met eiken gefineerde fronten. Daarnaast is de tuin aan de achterzijde geheel opnieuw ingericht. De eerste fase van deze omvangrijke verbouwing is afgerond. 

Verbouwing Hoogstraat 27

27 november, 2013

De verbouwing van de Hoogstraat 27 is in volle gang.

Dit is een verbouwing en uitbreiding van het winkelpand Staaten Generaal.

 

Het betreft hier een combinatie van verbouw van het voorhuis en nieuwbouw van het achterhuis. Daarnaast wordt de 1e verdieping van voorhuis betrokken bij de winkel. Oud en nieuw worden verbonden met fraaie glaskap bestaande uit stalen gevouwen liggers zonder dwarsverbindingen.

 

Totaal wordt er ca 300 m² winkeloppervlakte gecreëerd. Op de 2e-en 3e verdieping komen ruimten voor magazijn, personeel, kantoor en webshop

Verbouwing Noordwijkstraat begonnen

21 augustus 2013

Deze week zijn de werkzaamheden voor de verbouwing aan de Noorwijkstraat - Scheveningen begonnen. Het betreft een omvangrijke verbouwing van een oude schipperswoning met 2 etages, terras en tuin met guesthouse.

Please reload

bottom of page