Verbouwing-en restauratieplan de Koepel

Voorburg

 

Verbouwing-en restauratieplan ten behoeve van kleinschalig vergadercentrum/horecagelegenheid. 

Eertijds in gebruik als vergader en evenementenruimten door een welzijnstichting.

Het gebouw is een Rijksmonument.

 

Het plan hield in het geheel inwendig verbouwen/restaureren en geschikt te maken voor de nieuwe functie door toevoeging van een professionele keuken, ontvangst en garderoberuimten en een nieuwe sanitaire groep. Op de verdiepingen zijn de kantoor en vergaderruimten gesitueerd ontsloten door 2 zelfstandige wenteltrappen, waartussen de ruimte techniek. 

In de kelder onder de keuken bevindt zich een opslagruimte.

 

Aan de rechterzijde bevindt zich een dakkapel, die aan de linkerzijde nieuw is herhaald om de symmetrie te herstellen tussen de beide dakvormen en het kantoor te voorzien van daglicht.

Uiteindelijk is dit plan door de Gemeente afgewezen en heeft zich er een brasserie in gevestigd behorend bij hotel/restaurant Savelberg gesitueerd in park Vreugd en Rust.

 

 

Opdrachtgever: 

Stadsherstel Den Haag en cafe/restaurant Schlemmer.

Gevel
Gevel

De koepel - Voorburg

press to zoom
Dwarsdoorsnede
Dwarsdoorsnede

De koepel - Voorburg

press to zoom
Isometrie
Isometrie

De koepel - Voorburg

press to zoom
Begane grond
Begane grond

De koepel - Voorburg

press to zoom
Eerste verdieping
Eerste verdieping

De koepel - Voorburg

press to zoom
Ligging
Ligging
press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5

Verbouwing-en restauratieplan de Koepel

Voorburg

 

Verbouwing-en restauratieplan ten behoeve van kleinschalig vergadercentrum/ horecagelegenheid. Eertijds in gebruik als vergader en evenementenruimten door een welzijnstichting. Het gebouw is een Rijksmonument.

 

Het plan hield in het geheel inwendig verbouwen/restaureren en geschikt te maken voor de nieuwe functie door toevoeging van een professionele keuken, ontvangst en garderoberuimten en een nieuwe sanitaire groep.

Op de verdiepingen zijn de kantoor en vergaderruimten gesitueerd ontsloten door 2 zelfstandige wenteltrappen, waartussen de ruimte techniek.  In de kelder onder de keuken bevindt zich een opslagruimte.

 

Aan de rechterzijde bevindt zich een dakkapel, die aan de linkerzijde nieuw is herhaald om de symmetrie te herstellen tussen de beide dakvormen en het kantoor te voorzien van daglicht. 

Uiteindelijk is dit plan door de Gemeente afgewezen en heeft zich er een brasserie in gevestigd behorend bij hotel/restaurant Savelberg gesitueerd in park Vreugd en Rust.

 

 

Opdrachtgever: 

Stadsherstel Den Haag en cafe/restaurant Schlemmer.