top of page

Winkelcentrum Goverwelle

Gouda

 

In samenwerking en overleg met Actys Retail (beheerder) en BPF Bouwinvest (eigenaar)

is een studie ontwikkeld voor de opwaardering, de uitbreiding en de relocatie bestaande winkels van het winkelcentrum Goverwelle in combinatie met nieuwe courante woningen verdeeld over 2 bouwvolumes.

De nieuwe opzet is als een zogenaamd "haltermodel" vormgegeven, aan weerszijden hoogtepunten waardoor een levendig verkeer tussen de pleinen wordt gestimuleerd.

Het huidige winkelcentrum dateert uit 1993.

 

In de nieuwe uitbreiding van 3000 m2 is een XL-supermarkt van Albert Heijn gepland met op de verdiepingen een 2 laagse gebouwde parkeergelegenheid voor 235 auto’s.

Nauw is samengewerkt met Ahold om de XL-supermarkt in te passen in de uitbreiding. Het woningdeel voorziet in 24 appartementen in de laagbouw en 54 appartementen in de hoogbouw. Het bestaande deel wordt geheel vernieuwd en aantal winkels krijgen een nieuwe en vergrote locatie. Daarnaast is voorzien in een discounter.

 

Het glasdak over de passage wordt vernieuwd, fraaiier vormgegeven en doorgezet in de nieuwe uitbreiding.

De entree's worden toegankelijker en transparant. De parkeerdekken zijn toegankelijk met een tapis roulant en liften vanuit het winkelcentrum. De 2-laagse parkeerverdiepingen worden ontsloten door een spiraalvormige op-en afrit.

In het hart van de cilinder bevindt zicht de lift en trappenhuis van de woningen in de hoogbouw.

bottom of page