Winkelcentrum Goverwelle

Gouda

 

In samenwerking en overleg met Actys Retail (beheerder) en BPF Bouwinvest (eigenaar)

is een studie ontwikkeld voor de opwaardering, de uitbreiding en de relocatie bestaande winkels van het winkelcentrum Goverwelle in combinatie met nieuwe courante woningen verdeeld over 2 bouwvolumes.

De nieuwe opzet is als een zogenaamd "haltermodel" vormgegeven, aan weerszijden hoogtepunten waardoor een levendig verkeer tussen de pleinen wordt gestimuleerd.

Het huidige winkelcentrum dateert uit 1993.

 

In de nieuwe uitbreiding van 3000 m2 is een XL-supermarkt van Albert Heijn gepland met op de verdiepingen een 2 laagse gebouwde parkeergelegenheid voor 235 auto’s.

Bestaande situatie
Bestaande situatie

press to zoom
Bestaande situatie
Bestaande situatie

press to zoom
Perspectief vanaf voorzijde
Perspectief vanaf voorzijde

press to zoom
Bestaande situatie
Bestaande situatie

press to zoom
1/4
Vogelvlucht
Vogelvlucht

vanaf poldermolenplein

press to zoom
Vogevlucht
Vogevlucht

zijde middenmolenplein

press to zoom
Vogelvlucht perspectief
Vogelvlucht perspectief

vanaf polermolendreef

press to zoom
Perspectief
Perspectief

vanaf plein voorzijde

press to zoom
Contourenplan
Contourenplan
press to zoom
Schema stedenbouw
Schema stedenbouw
press to zoom
Oorspronkelijke situatie
Oorspronkelijke situatie
press to zoom
Nieuwe situatie
Nieuwe situatie
press to zoom
Doorsnede bestaand
Doorsnede bestaand
press to zoom
Doorsnede nieuw
Doorsnede nieuw
press to zoom
Schema 2e verdieping
Schema 2e verdieping

parkeerdekken

press to zoom
Schema 2e verdieping
Schema 2e verdieping

doorsnede parkeerdekken

press to zoom
Schema 3e - 12e verdieping
Schema 3e - 12e verdieping

plattegronden woningen

press to zoom
Schema 3e - 12e verdieping
Schema 3e - 12e verdieping

doorsnede woningen

press to zoom
Schema 13e - 14e verdieping
Schema 13e - 14e verdieping

plattegronden woningen

press to zoom
Schema 13e - 14e verdieping
Schema 13e - 14e verdieping

doorsnede woningen

press to zoom

Nauw is samengewerkt met Ahold om de XL-supermarkt in te passen in de uitbreiding. Het woningdeel voorziet in 24 appartementen in de laagbouw en 54 appartementen in de hoogbouw. Het bestaande deel wordt geheel vernieuwd en aantal winkels krijgen een nieuwe en vergrote locatie. Daarnaast is voorzien in een discounter.

 

Het glasdak over de passage wordt vernieuwd, fraaiier vormgegeven en doorgezet in de nieuwe uitbreiding.

De entree's worden toegankelijker en transparant. De parkeerdekken zijn toegankelijk met een tapis roulant en liften vanuit het winkelcentrum. De 2-laagse parkeerverdiepingen worden ontsloten door een spiraalvormige op-en afrit.

In het hart van de cilinder bevindt zicht de lift en trappenhuis van de woningen in de hoogbouw.

Vogelvlucht
Vogelvlucht

vanaf poldermolenplein

press to zoom
Vogevlucht
Vogevlucht

zijde middenmolenplein

press to zoom
Vogelvlucht
Vogelvlucht

vanaf polermolendreef

press to zoom
Perspectief
Perspectief

vanaf plein voorzijde

press to zoom
Contourenplan
Contourenplan
press to zoom
Schema
Schema

Stedenbouw

press to zoom
Situatie
Situatie

Bestaand

press to zoom
Situatie
Situatie

Nieuw

press to zoom
Doorsnede
Doorsnede

Bestaand

press to zoom
Doorsnede
Doorsnede

Nieuw

press to zoom
Schema
Schema

2e verdieping parkeerdekken

press to zoom
Schema
Schema

2e verdieping doorsnede parkeerdekken

press to zoom
Schema
Schema

3e - 12e verdieping plattegronden woningen

press to zoom
Schema
Schema

3e - 12e verdieping doorsnede woningen

press to zoom
Schema
Schema

13e - 14e verdieping plattegronden woningen

press to zoom
Schema
Schema

13e - 14e verdieping doorsnede woningen

press to zoom