Uitbreiding Credo Mannenmode
Hoogstraat - Den Haag

Verbouwing en uitbreiding winkelpand Hoogstraat 27 te Den Haag. Het betreft een combinatie van ver(nieuw)bouw van het voorhuis en een volledig nieuw gebouwd achterhuis.

De 1e verdieping van het voorhuis heeft een winkelfunctie gekregen. De unieke vinnenglasgevel (van gehard glas, hoog 7,0 m) is geengineerd en gemonteerd door Octatube BV - Delft.

 

Oud en nieuw zijn verbonden met een fraaie glaskap bestaande uit stalen ODS/Jansen liggers waartussen dubbelglas. De ambitie was om met veel daglichttoetreding een uitnodigend klimaat te creëren. De klanten lopen als het ware het “daglicht” tegemoet en worden diep het pand “ingetrokken”. 

 

De nieuwe gevel is een eigentijdse invulling met respect voor de historische straatgevelwand. 

De uitstraling van de winkelgevel is in de avond spectaculair, omdat de glazen gevel met kunstlicht is aangelicht en een doorkijkje geeft in de winkel.

Het ontwerp en de planvoorbereiding is in een unieke samenwerking met de huurder/gebruiker Credo mannen (Hans van der Linden en Jeroen van der Meer) tot stand gekomen. 

Daarbij gaf de opdrachtgever Vastned Retail Nederland BV "carte blanche" hetgeen heeft geresulteerd in een architectonische prestatie van hoog niveau. Het is binnen het budget (casco/schil) gerealiseerd. 

 

Dankzij een groene dakbedekking, energiebesparende maatregelen en het gebruik van duurzame materialen verbeterde het energielabel van F naar A.

Totaal is er ca 380 m² winkeloppervlakte gecreëerd. Op de 2e-en 3e verdieping bevinden zich de ruimten voor kantoor, personeel en magazijn. Winkel-interieurontwerp is van Jacques Elkhuizen.

​​

Opdrachtgever:

Vastned Retail Nederland BV

© Victor Van Leeuwen

press to zoom

press to zoom
Bouw trappen en achterportaal
Bouw trappen en achterportaal

press to zoom

© Victor Van Leeuwen

press to zoom
1/59
Uitbreiding Credo Mannenmode
Hoogstraat - Den Haag

Verbouwing en uitbreiding winkelpand Hoogstraat 27 te Den Haag. Het betreft een combinatie van ver(nieuw)bouw van het voorhuis en een volledig nieuw gebouwd achterhuis.

De 1e verdieping van het voorhuis heeft een winkelfunctie gekregen. De unieke vinnenglasgevel (van gehard glas, hoog 7,0 m) is geengineerd en gemonteerd door Octatube BV - Delft.

 

Oud en nieuw zijn verbonden met een fraaie glaskap bestaande uit stalen ODS/Jansen liggers waartussen dubbelglas. De ambitie was om met veel daglichttoetreding een uitnodigend klimaat te creëren. De klanten lopen als het ware het “daglicht” tegemoet en worden diep het pand “ingetrokken”. 

 

De nieuwe gevel is een eigentijdse invulling met respect voor de historische straatgevelwand. 

De uitstraling van de winkelgevel is in de avond spectaculair, omdat de glazen gevel met kunstlicht is aangelicht en een doorkijkje geeft in de winkel.

Het ontwerp en de planvoorbereiding is in een unieke samenwerking met de huurder/gebruiker Credo mannen (Hans van der Linden en Jeroen van der Meer) tot stand gekomen. 

Daarbij gaf de opdrachtgever Vastned Retail Nederland BV "carte blanche" hetgeen heeft geresulteerd in een architectonische prestatie van hoog niveau. Het is binnen het budget (casco/schil) gerealiseerd. 

 

Dankzij een groene dakbedekking, energiebesparende maatregelen en het gebruik van duurzame materialen verbeterde het energielabel van F naar A.

Totaal is er ca 380 m² winkeloppervlakte gecreëerd. Op de 2e-en 3e verdieping bevinden zich de ruimten voor kantoor, personeel en magazijn. Winkel-interieurontwerp is van Jacques Elkhuizen

 

Opdrachtgever:

Vastned Retail Nederland BV

 

Huurder:

CREDO mannen

Kelder
Kelder
press to zoom
Begane grond
Begane grond
press to zoom
Eerste verdieping
Eerste verdieping
press to zoom
  • YouTube App Icon

Huurder:

CREDO mannen