Zijgevel
Zijgevel

press to zoom
Voorgevel
Voorgevel

press to zoom
Situatie
Situatie

press to zoom
Zijgevel
Zijgevel

press to zoom
1/5
Zijgevel
Zijgevel
press to zoom
Situatie
Situatie
press to zoom
Voorgevel
Voorgevel
press to zoom
Achtergevel
Achtergevel
press to zoom
Fragmenten doorsneden
Fragmenten doorsneden
press to zoom
Doorsnede
Doorsnede
press to zoom
Begane grond
Begane grond
press to zoom
Parkeergarage
Parkeergarage
press to zoom

Daarnaast vormt het voor passanten op de Rijksstraatweg een enorm in het oog vallend complex. Een ware eyecatcher. 

Aan de linkerzijde van het Designcenter wordt in bestaande kleinschalige bebouwing luxe (outlet) winkels gepland in een dorpsachtige structuur. De bestaande bebouwing wordt weer in oude luister hersteld waarbij de karakteristieke details worden teruggebracht.

Het geheel krijgt door het stratenpatroon een intieme sfeer. In het grootste gebouw binnen dit gebied wordt over 2 niveaus een culinair toprestaurant gevestigd. Verder was onderdeel van de studie een te ontwikkelen Automotive (nieuwbouw) aan de rechterzijde.

Designcenter c.a.

Rijksstraatweg - Wassenaar

 

sv|AA heeft samen met Hans van Egmond architecten onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van een Designcenter (4000 m2) met naastgelegen kleinschalig luxe winkelcentrum aan de Rijksstraatweg te Wassenaar (ter hoogte van Kerkehout).

Het nieuw te bouwen Designcenter bestaat uit 3 bouwlagen en een ondergrondse parkeergelegenheid over 2 niveaus. 

 

Het Designgedeelte bevindt zich in de verhoogde begane grond en de 1e verdieping.

1e kapverdieping krijgt de bestemming van een luxe gezondheidscentrum.

Het centrum wordt ontsloten aan de kopse kanten van het gebouw.

De entree van het Designcenter is gesitueerd in het markant vormgegeven middendeel.

De gevel heeft een classistische uitstraling die goed aansluit bij het aansluitende sjieke villadorp.