top of page
 
Villa met toren (1879) 
Van Stolkpark - Den Haag 

 

Villa in eclectische stijl (Rijksmonument) ontworpen door architect H. Wesstra jr. gelegen in het van Stolkpark is ingrijpend verbouwd en vernieuwd met behoud

van het monumentale karakter.

 

Deze verbouwing bestond uit het volwaardig doorzetten van het trappenhuis

naar het souterrain met inachtneming van de bestaande structuur, het volledig

geschikt maken van het souterrain voor bewoning, een uitgebreide gevelrestauratie, aanpassingen in het interieur van de verdiepingen, vernieuwing en uitbreiding terras/veranda aan de tuinzijde bel-etage en het realiseren van een tuinhuis. 

 

 De keuken op de bel-etage is aangepast en een nieuwe vast zithoek gecreëerd.

De naastgelegen ruimte is opnieuw ingericht met vaste kasten, detaillering als keukenmeubilering, waarin apparatuur is opgenomen. De diverse vaste kasten en de keukeninrichting zijn uitgevoerd met eiken gefineerde fronten.

Daarnaast is de tuin aan de achterzijde geheel opnieuw ingericht.

 

Opdrachtgever: particulier

 

 

Villa met toren (1879) 

Van Stolkpark - Den Haag 

 

Villa in eclectische stijl (Rijksmonument) ontworpen door architect H. Wesstra jr. gelegen in het van Stolkpark is ingrijpend verbouwd en vernieuwd met behoud van het monumentale karakter.

 

Deze verbouwing bestond uit het volwaardig doorzetten van het trappenhuis.naar.het

souterrain met inachtneming van de bestaande structuur, het volledig.geschikt

maken.van het souterrain voor.bewoning,

een uitgebreide gevelrestauratie, aanpassingen in het interieur van de verdiepingen, vernieuwing en uitbreiding terras/veranda aan de tuinzijde bel-etage en het realiseren van een tuinhuis. 

 

De keuken op de bel-etage is aangepast en een nieuwe vast zithoek gecreëerd.

De naastgelegen ruimte is opnieuw ingericht met vaste kasten, detaillering als keukenmeubilering, waarin apparatuur is opgenomen. De diverse vaste kasten en de keukeninrichting zijn uitgevoerd met eiken gefineerde fronten.

Daarnaast is de tuin aan de achterzijde geheel opnieuw ingericht.

 

Opdrachtgever: particulier

 

bottom of page