Elke woning kent 2 in een hoek samenvallende gevels waardoor er enorme lichte ruimten ontstaan. 

Door de positie in de stedenbouwkundige situatie draait "de zon" als ware rond het kubusvormig woonblokje en wordt daarmee aan alle kanten belicht. Uiteindelijk is er gekozen voor een conventioneel stedenbouwkundig ontwerp, die sterk het bestaande stratenpatroon volgt, met een invulling van traditionele 30-jaar woningen.

 

Eigen initiatief: in overleg met de Gemeente

Stedenbouwkundige vernieuwing

Soomerlustplein - Voorburg

 

sv|AA heeft in Voorburg een studie gedaan naar de mogelijkheden voor een stedenbouwkundige vernieuwing aan het Soomerlustplein.

Het uitgangspunt was het vormgeven van vrijstaande woningen (dubbelvila) in een bijzondere stedenbouwkundige setting en dito woontypologie.

Het plan bestaat uit 10 urban-achtige dubbelvilla's waarin per blok 2 woningen zijn opgenomen, 15 familie-woningen en een klein appartementengebouw.

Het betreft in totaal 43 woningen.

 

De dubbele villa's onderscheiden zich van de andere bebouwing door de bijzondere woontypologie. De villa's worden binnen een kubusvorm diagonaal in 2 driehoekige plattegronden verdeeld.

 Stedenbouwkundige vernieuwing

Soomerlustplein - Voorburg

 

sv|AA heeft in Voorburg een studie gedaan naar de mogelijkheden voor een stedenbouwkundige vernieuwing aan het Soomerlustplein. Het uitgangspunt was het vormgeven van vrijstaande woningen (dubbelvila) in een bijzondere stedenbouwkundige setting en dito woontypologie. Het plan bestaat uit 10 urban-achtige dubbelvilla's waarin per blok 2 woningen zijn opgenomen, 15 familie-woningen en een klein appartementengebouw.

Het betreft in totaal 43 woningen.

 

De dubbele villa's onderscheiden zich van de andere bebouwing door de bijzondere woontypologie. De villa's worden binnen een kubusvorm diagonaal in 2 driehoekige plattegronden verdeeld. 

Elke woning kent 2 in een hoek samenvallende gevels waardoor er enorme lichte ruimten ontstaan. Door de positie in de stedenbouwkundige situatie draait "de zon" als ware rond het kubusvormig woonblokje en wordt daarmee aan alle kanten belicht.

Uiteindelijk is er gekozen voor een conventioneel stedenbouwkundig ontwerp, die sterk het bestaande stratenpatroon volgt, met een invulling van traditionele 30-jaar woningen.

 

Eigen initiatief: in overleg met de Gemeente

Situatie
Situatie
press to zoom
Begane grond
Begane grond

Woning

press to zoom
Eerste verdieping
Eerste verdieping

Woning

press to zoom
Tweede verdieping
Tweede verdieping

Woning

press to zoom